fbpx

Hoja za zdravje

arhiv

10.000 korakov na dan Za zdravo srce in ožilje bi moral vsakdo med nami poskrbeti vsaj za pol ure dnevne rekreacije. Pogosto slišim pritožbe, da…

10.000 korakov na dan

Za zdravo srce in ožilje bi moral vsakdo med nami poskrbeti vsaj za pol ure dnevne rekreacije. Pogosto slišim pritožbe, da bi ljudje sicer radi bolje poskrbeli za svoje telo in kondicijo, a jim za to zmanjkuje časa. V tempu današnjega dneva je pomanjkanje časa seveda povsem legitimen argument, ki nas drži stran od telovadnic. Pa vendar. Potrebo po vsakodnevnem gibanju lahko zadostimo tudi tako, sproti in povsem nenamensko, če želite. Hoja je najbolj primarna oblika rekreacije, ki je povrhu vsega dostopna tako rekoč čisto vsem, seveda če ni vmes bolezni, gibalne oviranosti ipd.

Nabirajte korake

Deset tisoč korakov dnevno je tista čudežna meja, za katero zdravniki trdijo, da naše srce vzdržuje v dobri kondiciji. Morda se na prvi pogled to zdi zelo veliko in celo nedosegljivo, a v resnici ni tako. To hitro ugotovimo, če si pomagamo s preprosto napravico, pedometrom, ki ga namestimo na zapestje in ves čas pridno beleži število korakov, ki jih medtem naredimo. Šteje prav vsak korak, ki ga preko dneva naredimo. Morda bomo na začetku razočarani, če bo naš končni izkupiček krepko pod predlaganim številom, a po drugi strani je to lahko dobra spodbuda za pomembno spremembo, ki jo bomo naredili v svojem življenju za svoje zdravje. Prav gotovo bomo število korakov močno povečali, če bomo vsaj nekatere poti namesto z avtom raje opravili peš. Priložnosti je na vsakem koraku dovolj.

Vir: Viva.si

Več informacij in predlogov o zdravem življenju preberite v rubriki Zdravo življenje na >>


Sledite nam