fbpx

Javna tribuna: Kako si pomagati v obdobju menopavze?

arhiv

Že nekaj let pred menopavzo jajčniki tvorijo vse manj ženskih spolnih hormonov  (progesterona in estrogena). V obdobju med in po menopavzi se pri treh četrtinah…

Že nekaj let pred menopavzo jajčniki tvorijo vse manj ženskih spolnih hormonov  (progesterona in estrogena). V obdobju med in po menopavzi se pri treh četrtinah žensk predvsem zaradi pomanjkanja estrogena pojavijo menopavzni simptomi – vročinski oblivi, nočno znojenje, nihanje razpoloženja, nespečnost, razbijanje srca, ginekološke težave. Najpogostejše ginekološke težave v tem obdobju so zmanjšano  izločanje vaginalne sluzi posebej v obdobju  perimenopavze, menopavze ki povzročijo   draženje  vaginalne sluznice. Posledice so suha, tanka in manj prožna nožnica ,srbenje spolovila, pekoč občutek, razdraženost in boleči spolni odnosi.

Če tudi vas pestijo zgoraj naštete nadloge, se nam pridružite v Javni tribuni, kjer boste lahko strokovnjakinjo povprašali za nasvet. Z nami bo gospa Lucija Dežman Vrabič, spec.ginekologije in porodništva.

Javna tribuna bo potekala v sredo 23.marca med 14.30 in 15.30 uro na forumu Starševski čvek.

 


Sledite nam