fbpx

Na ministrstvu za zdravje so presenečeni nad napovedjo stavke zdravniškega sindikata Fides

arhiv

Ljubljana – Na ministrstvu za zdravje so po besedah njihovega državnega sekretarja Ivana Eržena presenečeni nad napovedjo zdravniškega sindikata Fides, da bodo 4. aprila izvedli…

Ljubljana – Na ministrstvu za zdravje so po besedah njihovega državnega sekretarja Ivana Eržena presenečeni nad napovedjo zdravniškega sindikata Fides, da bodo 4. aprila izvedli opozorilno stavko. Minister za zdravje Dorjan Marušič se bo prihodnji teden sestal s predstavniki Fidesa. Premier Borut Pahor pa verjame, da bo Marušič uspel zgladiti vsa nesoglasja.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen je v današnji izjavi za javnost dejal, da so na ministrstvu nad Fidesovo napovedjo o stavki presenečeni predvsem zaradi tega, ker “smo ves čas zelo odprti za razgovore in dogovore o problematiki”.

Poleg tega jih Fides ni obvestil o tovrstnih težavah, trdi Eržen. O morebitnih težavah oz. zapletih pa doslej niso poročali niti izvajalci zdravstvene dejavnosti, je dodal.

Marušič, ki se trenutno mudi na uradnem obisku v Črni gori, bo po Erženovih besedah prihodnji teden povabil predstavnike Fidesa na sestanek. Na njem bodo po besedah Eržena poskušali odpraviti tiste ovire, ki jih vidijo, če je to možno, zakonito in če je v njihovi moči. Kot pojasnjuje, se od ministrstva dostikrat pričakuje, da bi reševali tudi interne kadrovske probleme, česar pa ministrstvo po njegovih besedah ne more.

Predsednik vlade Pahor je na današnji novinarski konferenci po seji vlade dejal, da je do 4. aprila dovolj časa, da se težave rešijo. Zato upa, da stavka zdravnikov in zobozdravnikov ne bo potrebna.

Vir: dnevnik.si

Zapišite svoja mnenja in izkušnje z zdravstvom v Sloveniji na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam