fbpx

Vzemite si čas zase

arhiv

Narava se prebuja in z njo se začenja tudi drugačna nega telesa. Bolj mastne kreme in kreme z večjo zaščito pred zimskimi nevšečnostmi bomo zamenjali…

Narava se prebuja in z njo se začenja tudi drugačna nega telesa. Bolj mastne kreme in kreme z večjo zaščito pred zimskimi nevšečnostmi bomo zamenjali za lahkotnejše kozmetične izdelke. Naredimo seznam za odpravo »zimskih grehov«, ki so pustili vidne posledice na obrazu, trebuhu, zadnjici, rokah, nogah pa tudi na laseh. Povsod. Vzemimo si čas zase in dodobra poskrbimo, da bomo zasijale v tople mesece, ki so na obzorju.

Čistilni načrt

Tako kot po dolgi zimi razbremenimo omare in stanovanje, si moramo tudi za telo omisliti očiščevalni načrt, ki pa seveda ne sme biti pretiran. Blaga dieta naj zajema primerno količino hrane, kar pomeni dovolj sadja in zelenjave. Kavo nadomestimo s čajem, najbolje zelenim. Odpovejmo se alkoholu. Zaužiti je treba veliko vode – dva litra na dan – kar dobro vpliva na kožo in presnovo. K vsemu pa dodajmo še priljubljeno vodo v razpršilu, ki obraz osveži in mu povrne izgubljeno vlago.

Piling na prvem mestu

Vsaka nega se začne s čiščenjem, piling pa to opravi globinsko in temeljito. Kožo očistimo odmrlih celic na obrazu, dekolteju, po komolcih, nogah in rokah. Z luščilom izboljšamo polt, povečamo njen sijaj in ji vrnemo svežino. Če ga redno uporabljamo, pospešimo tudi naravni proces obnavljanja, ki se z leti upočasni. Izberimo piling, ki ustreza našemu tipu kože, predvsem pa pazimo, da ne bo pregrob. Ko ga izmijemo, je treba na obraz nanesti kremo, na druge dele telesa pa negovalni losjon.

Vir: priloga Ona

Več informacij o negi telesa preberite na portalu Styling.Over.Net v rubriki Nega telesa na >>


Sledite nam