fbpx

Javna tribuna- Kaj storiti, ko postane alkohol prijatelj?

arhiv

Uživanje alkohola je med Slovenci močno družbeno sprejeto in tolerirano ravnanje. S 16 litri letne porabe čistega alkohola na osebo, starejšo od 15 let, se…

Uživanje alkohola je med Slovenci močno družbeno sprejeto in tolerirano ravnanje. S 16 litri letne porabe čistega alkohola na osebo, starejšo od 15 let, se uvrščamo v sam svetovni vrh.

Slovenska dežela je v očeh ljudi vinorodna pokrajina in pitje vina je del kulture, ki pogosto služi kot izgovor in opravičilo za uživanje žlahtne kapljice. Človek, ki ne privoli v dodaten kozarček, ali ga celo odločno odkloni, nemudoma postane v očeh drugih nedružaben, zategnjen in skorajda nevljuden.

Zakaj nemudoma pomislimo,” z osebo je verjetno nekaj narobe, saj je zavrnila kozarec alkohola?«. Je res tako nenavadno, da nazdravimo s kozarcem soka? Je negostoljubno, da nekomu ne postrežemo še ene pločevinke piva, če vemo, da je v naši prisotnosti že globoko pogledal v kozarec?

Različne so zgodbe, ki jih piše alkohol. Bolečina, stiska, žalost, groza, nemoč ter obup so občutki, ki kričijo iz posameznih zgodb in kličejo na pomoč. Tako malo je potrebno, da postane človeku zvesta prijateljica steklenica alkohola, trud, volja, moč in vztrajnost pa so nujni, da se človek osvobodi izpod njenega primeža.

Delite svoje izkušnje. Zaupajte svoje misli in povprašajte za nasvet ali mnenje gosta Javna tirbune, gospoda prim. prof. dr. Marka Kolška, dr. med., spec. druž. med. ki bo v četrtek, 17.3.2011 med 11:30 in 12:30 uro v živo na forumu Starševski čvek odgovarjal na vsa vaša vprašanja.

Vabljeni

Preberite si prispela vprašanja, izkušnje in odgovore na spletnem naslovu >>


Sledite nam