fbpx

Oskrba rane

arhiv

Koža je največji telesni organ, ki ščiti notranje organe pred vplivi okolja. Je glavna pregrada med okoljem in notranjostjo telesa ter zagotavlja zaščito pred poškodbami,…

Koža je največji telesni organ, ki ščiti notranje organe pred vplivi okolja. Je glavna pregrada med okoljem in notranjostjo telesa ter zagotavlja zaščito pred poškodbami, škodljivimi sončnimi žarki in vdorom kužnih celic, na primer bakterij. Je čutilni organ, v katerem je mnogo celilc, občutljivih na dotik, temperaturo, bolečino, pritisk in srbenje. Udeležena je tudi pri uravnavanju telesne temperature. Kadar je telo pregreto, ga hladi na način, da izloča znoj ter da se žile v njej razširijo in oddajajo toploto.

Rana je vsaka poškodba kože in podkožnih tkiv. V praksi lahko govorimo o tako imenovanih akutnih ranah (ureznine, odrgnine, raztrgnine, predirne rane in udarnine) in kroničnih ranah. V naših prodajalnah se lahko oskrbite z vsemi materiali za oskrbo akutnih ran (povoji, gaze, vata, lepilni trakovi, klasični obliži za oskrbo manjših ran, mazila za hitrejše celjenje površinskih ran, sredstava za preprečevanje brazgotinjenja kože,…), kakor tudi z vsemi sodobnimi pripomočki za nego kronične rane. Na voljo so vam tudi omarice za prvo pomoč, avtoapoteke, prva pomoč za motoriste, pohodnike itd.

Vir: Sanolabor.si

Posvetujte se o pravilnih načinih oskrbe različnih vrst ran na spletnem forumu Oskrba rane na >>


Sledite nam