fbpx

Pri slepih otrocih pomembno razvijanje socialnih veščin

arhiv

Ljubljana – Pokazatelj uspešnega vključevanja slepih otrok ni samo doseganje akademskih standardov, ampak tudi socialnih spretnosti. Te so pomembne za njihovo vključevanje v družbo in…

Ljubljana – Pokazatelj uspešnega vključevanja slepih otrok ni samo doseganje akademskih standardov, ampak tudi socialnih spretnosti. Te so pomembne za njihovo vključevanje v družbo in še zlasti za kasnejše zaposlovanje, zato jim je treba dati večji pomen, poudarjajo izvajalci projekta, ki ga je vodila Ingrid Žolgar Jerković s Pedagoške fakultete v Ljubljani.

Področje socialnih situacij je zlasti v času šolanja pomembno dodatno področje posebnih potreb slepih in slabovidnih učencev, ki pa mu je namenjene veliko manj pozornosti kot pa učenju t.i. akademskih veščin, opozarjajo avtorji projekta, ki je nastal v okviru Ciljno razvojnega programa (CRP) Konkurenčnost Slovenije 2006-2013 in so ga na ministrstvu za šolstvo predstavili sredi februarja.

Raziskava je pokazala, da je treba razvijanju socialnih spretnosti in kompetenc dati večji pomen in ga vključiti v učni načrt. Avtorji so zato pripravili predloge za razvijanje socialnih spretnosti in kompetenc slepih in slabovidnih oseb ter njihovega vključevanja v vzgojo in izobraževanje.

Vir: dnevnik.si

Izkušnje, nasveti in mnenja o vzgoji otrok s posebnimi potrebami preberite na forumu Otroci s posebnimi potrebami na >>


Sledite nam