fbpx

Za smeh v bolnišnicah

arhiv

Rdeči noski so lansko leto zaključili v znamenju povečanja števila programov. Tako so poleg šestih rednih tedenskih programov na Pediatrični kliniki Ljubljana, Kliniki za pediatrijo…

Rdeči noski so lansko leto zaključili v znamenju povečanja števila programov. Tako so poleg šestih rednih tedenskih programov na Pediatrični kliniki Ljubljana, Kliniki za pediatrijo Maribor in otroškem oddelku celjske bolnišnice začeli obiskovati tudi otroške oddelke bolnišnic Trbovlje, Jesenice in Novo mesto. Februarja letos so začeli obiskovati tudi Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica v Šempetru pri Novi Gorici in Bolnišnico za invalidno mladino Stara Gora.

Statistika Rdečih noskov kaže, da so lani obiskali kar 10.095 otrok v bolnišnicah, 173 otrok v rehabilitacijskih centrih ter 3333 otrok in odraslih s posebnimi potrebami ter starostnikov – skupaj torej kar 13.600 potrebnih pomoči. Te številke so tako visoke tudi zato, ker morajo nekateri otroci žal ostati v bolnišnicah več tednov ali se vračati na terapije in jih zato večkrat obiščejo.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam