fbpx

Ženska jeza v partnerskem odnosu

arhiv

Jeza v ženski se stopnjuje predvsem takrat, ko čuti, da se je v njej nabralo ogromno stvari, o katerih se z moškim ne more pogovoriti…

Jeza v ženski se stopnjuje predvsem takrat, ko čuti, da se je v njej nabralo ogromno stvari, o katerih se z moškim ne more pogovoriti

Ko vstopamo v partnerske odnose, še posebej ko smo zaljubljeni, navadno čutimo, da smo ob partnerju sprejeti in potrjeni točno takšni, kot smo, da smo edinstveni, dragoceni in ljubljeni. V razvoju odnosa pa se lahko zgodi, da partnerja z velikim razočaranjem ugotovita, da se ob partnerju/-ici počutita nerazumljena, nespoštovana, necenjena in neljubljena.

Če ta boleča čutenja naslovimo, sprejmemo odgovornost zanje in se začnemo o njih odkrito pogovarjati, lahko drug drugemu pomagamo, da ohranimo oziroma povečamo vero vase in v svoje sposobnosti ter v to, da smo vredni ljubezni. Naš odnos pa postaja varno zavetje, kjer lahko snamemo maske in postanemo pristni, ne da bi zaradi tega izgubili ljubezen partnerja.

Ko se prebudijo boleča občutja

Če pa v medsebojne odnose vstopamo z globokimi ranami in bolečimi doživetji iz preteklosti, zaradi česar težko zaupamo sebi, svojim občutkom, in težko verjamemo, da smo vredni ljubezni, je razočaranje ob stiski in bolečini, ki se prebudi v odnosu, toliko večje. Saj smo trdno zaupali, da nas bo partner/-ica, ki nas ima rad/-a, odrešil/-a bolečega vzdušja, ki nam je oteževalo življenje, in nam pomagal/-a, da se bomo počutili bolje. Ko se torej v odnosu prebudijo boleča občutja, lahko čutimo, da nas je partner/-ica globoko ranil/-a, prevaral/-a in izdal/-a, zaradi česar lahko že ob majhnih nesporazumih pride do globlje prizadetosti, nezaupanja in močnih izbruhov jeze.

Vir: dnevnik.si

Imate težave v odnosih? Posvetujte se na forumu Partnerska in družinska posvetovalnica na >>


Sledite nam