fbpx

Medicinske sestre opozarjajo na nujnost ureditve razmer v domovih za starejše

arhiv

Ljubljana – V Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije opozarjajo na nujnost ureditve razmer v socialnovarstvenih zavodih. Izpostavljajo problem financiranja zdravstvene nege in oskrbe starostnikov…

Ljubljana – V Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije opozarjajo na nujnost ureditve razmer v socialnovarstvenih zavodih. Izpostavljajo problem financiranja zdravstvene nege in oskrbe starostnikov v domovih za starejše in premajhno število medicinskih sester v teh domovih. Od vseh odgovornih takoj pričakujejo konkretne aktivnosti.

“Medicinske sestre in stroka zdravstvene nege opozarjamo na vedno večjo zahtevnost zdravstvene nege in oskrbe v socialnovarstvenih zavodih,” je v sporočilu za javnost zapisala predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Darinka Klemenc. Rast cen oskrbe v domovih starejših občanov strmo narašča, cene zdravstvene nege, ki jo “prispeva” Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, pa temu ne sledijo, opozarja Klemenčeva.

Vir: dnevnik.si

Kako negovati in ustrezno skrbeti za starostnike preberite na forumu Nega bolnih in ostarelih na domu na >>


Sledite nam