fbpx

12 resnic o ravnanju gospodinjstev z energijo

arhiv

Raziskava o energetski učinkovitosti Slovenije REUS 2010 je omogočila podroben vpogled v ravnanje slovenskih gospodinjstev z energijo. Glede na ozaveščenost smo Slovenci na dobri poti,…

Raziskava o energetski učinkovitosti Slovenije REUS 2010 je omogočila podroben vpogled v ravnanje slovenskih gospodinjstev z energijo. Glede na ozaveščenost smo Slovenci na dobri poti, vendar pa bo treba storiti še marsikaj, da bomo dobre namene udejanjili tudi v praksi.

Raziskava o energetski učinkovitosti Slovenije REUS se pod vodstvom agencije Informa Echo izvaja vsako leto. Njen namen je spodbujati učinkovito rabo energije in uporabo obnovljivih virov energije. Novost in dodana vrednost raziskave v lanskem letu (REUS 2010) pa je 12 kazalnikov stopnje energetske učinkovitosti gospodinjstev, ki so jih na podlagi ključnih rezultatov raziskave opredelili na Institutu “Jožef Stefan” – v Centru za energetsko učinkovitost. V raziskavo je bilo zajetih 1.009 gospodinjstev. Navajamo nekaj ključnih podatkov in odgovorov, iz katerih je razvidno, da je v slovenskih gospodinjstvih še veliko priložnosti za prihranek energije in denarja. Seveda so mnogi ukrepi za učinkovito rabo energije povezani z investicijami, vendar se te večinoma  povrnejo v relativno kmalu.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Eko je postal način življenja in razmišljanja. Posvetuje se na spletnem forumu EKO na >>


Sledite nam