fbpx

Cimet za zdravje

arhiv

Cimet deluje proti bakterijam, virusom in glivicam, pospešuje cirkulacijo, stimulira osrednji živčni sistem, uničuje proste radikale, zadnja leta pa na veliko preučujejo njegovo sposobnost, da…

Cimet deluje proti bakterijam, virusom in glivicam, pospešuje cirkulacijo, stimulira osrednji živčni sistem, uničuje proste radikale, zadnja leta pa na veliko preučujejo njegovo sposobnost, da “oponaša” insulin in znižuje sladkor v krvi. Cimet je začimba, ki je še posebej pozimi dobrodošla, saj sodi med tiste, ki telo “grejejo”, dokazano pa tudi odganja melanholijo.

Kupite kakovostnega!

Če boste uporabljali cimet v zdravilne namene, poskrbite, da boste kupili zares kakovostnega, najbolje v trgovinah z zdravimi živili ali pripravke v lekarnah. Cenene različice cimetovega prahu namreč vsebujejo veliko kumarina, ki je zdravju škodljiv; tak bi naj bil predvsem cimet, ki je uvožen s Kitajske. Dnevno lahko zaužijemo do dve čajni žlički cimeta, njegove blagodejne posledice za zdravje pa bomo čutili od 3 do 6 mesecev po začetku jemanja. Pri naravnih zdravilih pač ni hitrih bližnjic. Uživanju cimeta v večjih količinah se naj odpovedo ljudje z želodčnimi težavami, nosečnice in doječe matere in seveda tisti, pri katerih se pojavlja alergija na sestavine cimeta.

Raziskave so pokazale, da je za zdravje idealna kombinacija cimeta in medu.

Vir: 7 dni

Spoznajte skrivnosti meda s pomočjo foruma Zdravje iz čebeljega panja na >>


Sledite nam