fbpx

Zdravila brez recepta dražja tudi za 23 odstotkov

arhiv

V skladu vsakoletnim prilagajanjem cen zdravil brez recepta so nekatere farmacevtske družbe povišale veleprodajne cene predvsem sezonskim zdravilom. To bo vplivalo tudi na maloprodajne cene…

V skladu vsakoletnim prilagajanjem cen zdravil brez recepta so nekatere farmacevtske družbe povišale veleprodajne cene predvsem sezonskim zdravilom. To bo vplivalo tudi na maloprodajne cene v lekarnah.

V ljubljanskem Leku, članu skupine Sandoz, so nam povedali, da so glede na podražitve surovin in embalažnih elementov skladno z vsakoletno prakso povišali cene nekaterim oblikam zdravil brez recepta. Pri tem so upoštevali kakovost zdravil v primerjavi s konkurenco in se potrudili, da je zvišanje kar se da majhno. Znotraj posameznih zdravil je več oblik in pakiranj, cene pa so povišali samo določenim, povprečno za sedem odstotkov, še vedno pa so na voljo oblike znotraj iste blagovne znamke, kjer je cena ostala nespremenjena. Tako so na primer v blagovni znamki Operil kapljice, na trgu so štiri oblike, podražili kapljice za odrasle in otroke, in sicer za 6,5 odstotka, dražja sta tudi 600- in 200-miligramski fluimukan, prvi za 8,4 in drugi za 7,8 odstotka, lekadol C, pakiranje po deset, pa za 7,8 odstotka.

Vir: delo.si

Obiščite forum Farmacevt svetuje in posvetujte se o učinkih zdravil na ><</strong>


Sledite nam