fbpx

Akcija ozaveščanja o skrbi za zdravje prostate v Mariboru

arhiv

V Mariboru bo v soboto, 19. februarja, v nakupovalnem središču Europark na ogled petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in…

V Mariboru bo v soboto, 19. februarja, v nakupovalnem središču Europark na ogled petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in boleznih prostate. Tabuje o prostati vam bodo pomagali odpraviti absolventi medicine. Model bo v Europarku na ogled med 9.00 in 19.00 uro.

Gre za petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in boleznih prostate, saj podatki Združenja urologov Slovenije (ZUS) kažejo, da je stopnja ozaveščenosti pri nas nizka, stopnja obolevanja pa relativno visoka. Po petdesetem letu se namreč pri več kot polovici moških pojavijo težave s povečano prostato. Simptomi, ki spremljajo te težave (pogosto mokrenje, težavno mokrenje, počasno in nepopolno praznjenje mehurja, slab in prekinjen curek urina, težave s potenco, pogosta vnetja sečil) zahtevajo pregled pri osebnem zdravniku ali urologu v celotnem življenjskem obdobju zrelega moškega.

Zdravstveno stanje prostate v mlajših letih ima določen vpliv na razvoj bolezni prostate v starejših letih, kot sta benigna hiperplazija prostate in rak prostate, ki sta v Sloveniji v porastu.

Vabimo vas, da si ogledate fascinanten in poučen model prostate 19. februarja v nakupovalnem središču Europark v Mariboru. Vsi obiskovalci modela bodo dobili tudi možnost, da izpolnijo diagnostični vprašalnik za lažjo identifikacijo simptomov obolenj prostate. Ogled modela je strokovno voden.

Vljudno vabljeni.

Posvetujte se na spletnem forumu Urologija na >>


Sledite nam