fbpx

Otroci, ki se nezdravo prehranjujejo, bi lahko imeli v prihodnosti nižji inteligenčni kvocient

arhiv

Raziskava: Pariz – Otroci, ki se večinoma prehranjujejo s hitro in nezdravo prehrano bi lahko v poznejših letih življenja imeli nižji inteligenčni kvocient kot otroci,…

Raziskava:

Pariz – Otroci, ki se večinoma prehranjujejo s hitro in nezdravo prehrano bi lahko v poznejših letih življenja imeli nižji inteligenčni kvocient kot otroci, ki več posegajo po zdravi prehrani, je pokazala študija Univerze v mestu Bristol, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rezultati raziskave temeljijo na primerjavi prehrambenih vzorcev 14.000 ljudi, ki so se rodili v letih 1991 in 1992, in njihovih inteligenčnih kvocientov, ko so bili stari tri, štiri, sedem ter osem let in pol. Na začetku preiskave so njihovi starši izpolnili vprašalnik, ki je med drugim spraševal tudi po podrobnostih prehranjevalnih navad njihovih otrok.

V skladu z rezultati vprašalnikov so otroke razdelili v tri skupine otrok, prva se je prehranjevala predvsem s hrano, bogato z maščobami in sladkorji, druga “tradicionalna” skupina je jedla veliko mesa in zelenjave, tretja pa predvsem zdravo hrano z veliko sadja, zelenjave, riža in makaronov.

Vir: dnevnik.si

Izkušnje, mnenja in nasvete staršev pri vzgoji nadobudnežev preberite na forumu Starši in otroci na >>


Sledite nam