fbpx

V Zdravstvenem domu Celje preklicana stavka zobozdravstvenih asistentk

arhiv

Celje – Stavkovni odbor zobozdravstvenih asistentk in medicinskih sester v javnih ambulantah Zdravstvenega doma Celje je v ponedeljek z vodstvom doma dosegel stavkovni sporazum. Zato…

Celje – Stavkovni odbor zobozdravstvenih asistentk in medicinskih sester v javnih ambulantah Zdravstvenega doma Celje je v ponedeljek z vodstvom doma dosegel stavkovni sporazum. Zato je stavkovni odbor z današnjim dnem preklical stavko, ki se je pričela 7. decembra lani.

Zdravstveni dom Celje je namreč sprejel sistemizacijo, na podlagi katere bodo od danes naprej vse javne uslužbenke, ki imajo izobrazbo zobozdravstveni asistent prejele novo pogodbo o zaposlitvi za delovno mesto zobozdravstveni asistent, je danes sporočil predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Zvonko Vukadinovič.

Dejal je, da bo druge javne uslužbenke Zdravstveni dom Celje uvrstil na sistemizirana delovna mesta glede na potrebe javnega zavoda in področne predpise. Celjski zdravstveni dom je na podlagi razlage obeh kolektivnih pogodb za področje zdravstva priznal zakonitost stavke in bo tako stavka plačana.

Vir: dnevnik.si

Izberite forum ustrezen forum iz mape forumov Stomatologija in povprašajte za nasvet ali mnenje na >>


Sledite nam