fbpx

Preusmerite pozornost na spolne občutke in rešite težave v postelji

arhiv

Ko se v spolnosti pojavijo težave, se veliko parov z njimi ne sooči, ampak se namesto tega raje odpove spolnim odnosom. Težave so lahko najrazličnejše…

Ko se v spolnosti pojavijo težave, se veliko parov z njimi ne sooči, ampak se namesto tega raje odpove spolnim odnosom. Težave so lahko najrazličnejše in segajo od nezainteresiranosti za spolnost pri enem partnerju do motnje erekcije pri drugem. Toda vse te težave so rešljive, in celo težave moškega z erekcijo ne pomenijo, da se mora par spolnosti za vedno odpovedati. Ob številnih učinkovitih terapijah za zdravljenje motnje erekcije, ki jih lahko predpiše družinski zdravnik ali specialist urolog, jima lahko pri tem pomaga tudi obisk pri spolnem terapevtu, ki ju nauči ponovno uživati v spolnosti.

Pravzaprav je prva zahteva pri terapiji ravno ta, da se par preneha izogibati spolnim odnosom. Le tako se bosta namreč partnerja lahko naučila preusmeriti pozornost s težave in se osredotočiti na prepoznavanje spolnih občutkov. Kmalu se bosta partnerja namesto na sam spolni akt začela osredotočati na seksualnost med njima in uživati v občutjih, ki jih prej sploh nista zaznala.
Pri tem je pomembno, da se partnerja o spolnih občutkih tudi pogovarjata  ter si obenem zaupata svoje želje in pričakovanja glede spolnega odnosa. Ko bosta pri tem uspešna, ju od izpopolnjujočega spolnega odnosa ne bodo mogle odvrniti niti morebitne težave z erekcijo. Preprosto bosta uživala v spolnih občutkih, ki jih ponuja predigra.

O težavah v spolnosti in motnji erekcije lahko nasvet družinskega terapevta ali specialista urologa poiščete tudi na forumu ED – želiva si spolnosti.


Sledite nam