fbpx

Zbranih več kot 20.000 podpisov v podporo porodnišnici

arhiv

Dopoldne je civilna iniciativa zbrane podpise v znamenje podpore predala direktorju bolnišnice Draženu Levojeviću. Prepričani so, da ni argumentov za ukinitev porodnišnice. Na vprašanje, koliko…

Dopoldne je civilna iniciativa zbrane podpise v znamenje podpore predala direktorju bolnišnice Draženu Levojeviću. Prepričani so, da ni argumentov za ukinitev porodnišnice.

Na vprašanje, koliko je teh podpisov, je ena izmed pobudnic iniciative Goranka Krošelj, katere dvojčka sta danes živa tudi zaradi te porodnišnice, odgovorila: “Čez 20.000 podpisov v desetih dnevih, verjamem pa, da bi, če bi se šli bolj konkretne akcije, zbrali še več podpisov.”

Iniciativa je predstavljena na spletnih straneh brežiške bolnišnice, podpira pa jo tudi že več kot 2.000 ljudi v skupini, ustvarjeni na Facebooku.

Ko štejejo minute …

“Da bi se na pregled ali porod peljale v Novo mesto? V primeru poroda je lahko vsaka dodatna minuta usodna,” je med drugim zapisano v predstavitvi iniciative za ohranitev porodnišnice v Brežicah. Porodna soba je v brežiški bolnišnici že od same ustanovitve leta 1889, še poudarjajo.

Vir: rtvslo.si

Zapišite mnenja, izkušnje in misli o zdravstvu v Sloveniji na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam