fbpx

V petnajstih letih je povprečni Britanec pridobil 7 kilogamov, Britanka pa 5 in pol

arhiv

London – Raziskava Oxfordske univerze je razkrila, da se je povprečna teža odraslega britanskega moškega v 15 letih zvišala kar za 7 kilogramov in pol….

London – Raziskava Oxfordske univerze je razkrila, da se je povprečna teža odraslega britanskega moškega v 15 letih zvišala kar za 7 kilogramov in pol.

Od leta 1986 do 2000 se je povprečna teža odraslega Angleža krepko dvignila, znanstveniki pa za to krivijo več zaužitih kalorij in manj fizične aktivnosti.

Britanska fundacija za srce je analizirala spremembe v uživanju hrane in telesni teži med omenjenima letoma. Raziskovalci so s preračunavanjem kalorij in uradnih podatkih o teži posameznikov preračunali, da naj bi se povprečna teža dvignila za približno pet kilogramov, a so se precej ušteli. Povprečna teža moškega se je dvignila za kar sedem kilogramov in pol, ženske so v povprečju težje za 5,4 kilograma.

Za višjo težo moških je krivo več zaužitih kalorij in manj gibanja, med tem ko se dvig teže pri ženskah da razložiti le s povečanjem vnosa kalorij.

V Veliki Britaniji je bilo leta 2008 kar 25 odstotkov ljudi predebelih. Za primerjavo, debelost je bila v letu 1986 le 7-odstotna.

Vir: dnevnik.si

Imate prenizko ali prekomerno težo? Več na forumu Uravnavanje telesne teže – strokovnjak svetuje na >>


Sledite nam