fbpx

Previdno pri izbiri igrač za darilo!

arhiv

Igrače se pomembne za otrokov razvoj, zato jih radi kupimo za darilo. A pozor – igrače so še vedno na vrhu seznama odpoklicanih nevarnih izdelkov….

Igrače se pomembne za otrokov razvoj, zato jih radi kupimo za darilo. A pozor – igrače so še vedno na vrhu seznama odpoklicanih nevarnih izdelkov. Zato želimo z naslednjimi priporočili v času decemberskih obdarovanj opozoriti na previdnost pri izbiri igrač.

Ko kupujemo:

  • Kupujmo v zaupanja vredni trgovini oz. pri zanesljivem spletnem trgovcu. Posebno pozornost svetujemo pri nakupih po spletu in prinešenih darilih.
  • Preberimo vsa opozorila in navodila – igrač, na katerih ni CE znaka ne kupujmo, verjetnost, da bo igrača nevarna, je večja! Naj spomnimo: CE znak nalepi proizvajalec, za v EU uvožene izdelke pa uvoznik. To je “izjava”, da izdelek izpolnjuje vse v EU veljavne varnostne zahteve, in ne “garancija” za varnost.
  • oznaka_3letaPoiščimo igračo, ki je primerna starosti, sposobnosti in spretnosti otroka. Otroku mlajšemu od 3 let nikoli ne izberimo igrače, opremljene z znakom ali opozorilom, da ni primerna za male otroke!
  • Za otroke mlajše od 3 let niso primerne igrače z majhnimi deli, otroci igrače radi vtikajo v usta in bi jih lahko pogoltnili. Igrača naj bo brez ostrih robov in konic in iz obstojnih materialov brez vonja.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Preberite izkušnje staršev pri vzgoji otrok na forumu Starši in otroci >>


Sledite nam