fbpx

Poslanci naklonjeni tujim zdravnikom

arhiv

Pomanjkanje zdravnikov je po besedah ministra za zdravje Dorjana Marušiča eden največjih problemov slovenskega zdravstvenega sistema Poslanke in poslanci so naklonjeni zakonu o poklicnih kvalifikacijah…

Pomanjkanje zdravnikov je po besedah ministra za zdravje Dorjana Marušiča eden največjih problemov slovenskega zdravstvenega sistema

Poslanke in poslanci so naklonjeni zakonu o poklicnih kvalifikacijah zdravnikov, ki poenostavlja in skrajšuje postopke za “uvoz” tujih zdravnikov. Ob tem pa pričakujejo tudi druge ukrepe za zagotavljanje kakovostne zdravstvene oskrbe.

Pomanjkanje zdravnikov je po besedah ministra za zdravje Dorjana Marušiča eden največjih problemov slovenskega zdravstvenega sistema, Slovenija pa po številu zdravnikov sodi na rep Evropske unije. Po njegovih besedah smo z dvema medicinskima fakultetama na zgornji meji usposabljanja kadrov, več kot sedanjih 330 pa sistem ne more izobraževati, poudarja.

Z zakonom tako želijo poenostaviti in poenotiti postopke za priznanje izobrazbe in možnosti zaposlitve pri nas zdravnikom iz držav, ki niso članice EU. Po novem zakonu bi tako lahko specialist, ki bo imel garantno pismo izvajalca zdravstvenih storitev v Sloveniji, da bi ga zaposlili, postopek zaključil v roku enega meseca.

Vir: Vecer.com

Oddajte vaše mnenje na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam