fbpx

Jeseniška bolnišnica kot prva v državi uvedla klinično pot za obravnavo pacientov

arhiv

Jesenice – Splošna bolnišnica Jesenice med slovenskimi bolnišnicami prednjači po prizadevanjih za večjo kakovost zdravstvenih storitev in varnost pacientov. Po pridobitvi dveh certifikatov kakovosti je…

Jesenice – Splošna bolnišnica Jesenice med slovenskimi bolnišnicami prednjači po prizadevanjih za večjo kakovost zdravstvenih storitev in varnost pacientov. Po pridobitvi dveh certifikatov kakovosti je bolnišnica letos kot prva v državi uvedla še klinično pot za obravnavo pacientov, ki so življenjsko ogroženi.

Varna predaja bolnika med različnimi ravnmi zdravstvene oskrbe je osrednja tema 10. regijske koordinacije zdravstvenih in socialnih ustanov Gorenjske, ki je danes potekala v jeseniški bolnišnici. Ta je prikazala dobro klinično prakso pri predaji bolnika med zaposlenimi v bolnišnicah, domovih za ostarele in zdravstvenimi domovi, ki poteka po tako imenovanih kliničnih poteh.

Z uvedbo kliničnih poti se standardizira obravnava pacientov, kar pa ne pomeni, da gredo vsi po isti proceduri, temveč zagotavlja stalno spremljanje, kaj se z bolnikom dogaja in dokazljivo zgodovino zdravljenja. Večjo varnost vnaša tudi zadnja novost jeseniške bolnišnice, to je dokument klinične poti za življenjsko ogrožene paciente, ki predstavlja standardiziran obrazec, v katerega zdravniki ali reševalci ob predaji pacienta vpisujejo vse bistvene informacije za zdravljenje.

“Ta del klinične poti smo razvili skupaj z reševalnimi postajami Gorenjske, ki so se zelo dobro odzvale. Vodje reševalnih postaj so bili zainteresirani za sodelovanje in so si bili enotni, da bodo predajo pacientov na ta način izvajali,” je povedala pomočnica direktorja Splošne bolnišnice Jesenice za področje zdravstvene nege Zdenka Kramar, ki je prepričana, da se s tem povečuje varnost pacientov.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam