fbpx

Zdravljenje težav z erekcijo vse uspešnejše tudi pri sladkornih bolnikih

arhiv

Kronično obolenje pogosto spremljajo tudi druge zdravstvene težave. Pri sladkornih bolnikih so tako med drugim  pogoste tudi težave z erekcijo. Občasne ali redne težave z…

Kronično obolenje pogosto spremljajo tudi druge zdravstvene težave. Pri sladkornih bolnikih so tako med drugim  pogoste tudi težave z erekcijo. Občasne ali redne težave z erekcijo ima namreč kar približno polovica vseh moških, ki imajo že dalj časa trajajočo sladkorno bolezen.

Motnja erekcije je posledica težav, ki jih povzroči povišana raven sladkorja v krvi. Mednje sodijo poškodbe živcev, erektilnega tkiva in majhnih žilic v penisu, pa tudi poškodbe drugih tkiv v telesu. Pri mnogih bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2, ki imajo pogosto prekomerno težo, se blagi simptomi motnje erekcije pojavljajo celo že mnogo prej, preden je postavljena diagnoza sladkorne bolezni. Moški s sladkorno boleznijo so poleg tega še pogosteje nagnjeni k visokemu krvnemu tlaku, zdravila proti visokemu krvnemu tlaku pa so eden od možnih povzročiteljev motnje erekcije.

Vendarle pa se je tudi zdravljenje motnje erekcije pri sladkornih bolnikih v zadnjem času bistveno izboljšalo. Danes lahko zdravniki motnje erekcije zdravijo že pri 70 odstotkih bolnikov s sladkorno boleznijo. Težave z erekcijo je mogoče zmanjšati tudi že s samim zdravljenjem in uspešnim nadzorovanjem sladkorne bolezni. Seveda pa je tudi pri sladkornih bolnikih temelj zdravljenja motnje erekcije obisk pri zdravniku, ki predpiše ustrezno terapijo.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti in za nasvet povprašajte tudi specialista urologa ali družinskega terapevta.


Sledite nam