fbpx

Okusi sveta na domači mizi

arhiv

Ljubljana – Več kot 60.000 evrov, ki jih je s prodajo hrane in izdelkov iz 35 držav uspelo zbrati soprogam tujih diplomatskih in gospodarskih predstavništev…

Ljubljana – Več kot 60.000 evrov, ki jih je s prodajo hrane in izdelkov iz 35 držav uspelo zbrati soprogam tujih diplomatskih in gospodarskih predstavništev na 17. bazarju mednarodnega združenja žensk Sila minulo soboto na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo v celoti namenjenih osebam s posebnimi potrebami.

Tokrat je med obiskovalci precej zanimanja vzbudila nekoliko neobičajna kuharska knjiga z naslovom Sila – okusi sveta, v kateri je uredniški odbor, ki mu je predsedovala Doroteja Omahen, zbral recepte kuharskih mojstrovin članic združenja iz tujih držav in Slovenije.

Med njim najljubšimi jedmi iz naših krajev so štruklji, jota, ričet, krhki flancati, diplomatski puding in gobov zavitek, med recepti iz tujine pa izraelski humus (čičerika), začinjena pečena govedina po korejsko, indijska korenčkova halva, diplomatski puding in kanadska sladica, dekadentni browniji.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Otroci s posebnimi potrebami in povprašajte za nasvet ali mnenje na >>


Sledite nam