fbpx

Zobozdravstvene asistentke v Ilirski Bistrici danes začenjajo s stavko

arhiv

Ilirska Bistrica – Zobozdravstvene asistentke v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica danes začenjajo stavko. Pridružile se bodo kolegicam iz celjskega zdravstvenega doma, ki so stavko začele…

Ilirska Bistrica – Zobozdravstvene asistentke v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica danes začenjajo stavko. Pridružile se bodo kolegicam iz celjskega zdravstvenega doma, ki so stavko začele že v torek. Oboje od svojih delodajalcev zahtevajo novo sistemizacijo delovnih mest. Ilirskobistriške zobne asistentke napovedujejo, da bodo stavkale vse do izpolnitve zahtev.

Stavkovni odbor ilirskobistriških zobozdravstvenih asistentk, ki je stavko napovedal že 24. novembra, od direktorja zdravstvenega doma Vojka Mihlja zahteva, da takoj sprejme spremembe sistematizacije oz. da sistemizira delovno mesto zobozdravstveni asistent.

Zahtevajo še, naj delovno mesto sistemizira, kot je to določeno za opravljanje dela asistence zobozdravnikom v kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije in kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi.

Poleg tega bi moral direktor po zahtevah stavkovnega odbora vsem zaposlenim, ki neposredno asistirajo zobozdravniku pri njegovem delu, ponuditi v podpis pogodbo o zaposlitvi za delovno mesto zobozdravstvenega asistenta. Ker je stavka napovedana zaradi kršitve kolektivne pogodbe, stavkovni odbor za čas stavke pričakuje 100-odstotno nadomestilo plače.

Vir: dnevnik.si

Forum Zdravstvo pri nas? je virtualni prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji.


Sledite nam