fbpx

Roke, prvi kazalci staranja

arhiv

Zima je nepreklicno tu in z njo mraz, veter, sneg in led. Zjutraj nas poleg vsega tega za začetek dneva čaka kidanje snega ali drgnjenje…

Zima je nepreklicno tu in z njo mraz, veter, sneg in led. Zjutraj nas poleg vsega tega za začetek dneva čaka kidanje snega ali drgnjenje ledu z vetrobranskih stekel na avtu. Kljub rokavicam, ki varujejo naše roke pred mrazom, moramo vsekakor še izdatno zaščititi kožo z negovalnimi sredstvi. Tako poskrbimo za roke, da bodo dolgo ostale lepe, saj prav ta del telesa prvi pokaže starost. Posebno nego namenimo tudi ustnicam in v vsakdanjik vnesimo nekaj malih sprememb, da bodo rezultati sijoče kože čim prej vidni.

Ne pretiravajmo z umivanjem

S kožo moramo biti pozimi karseda nežni in nikar ne pretiravajmo s čiščenjem. S kakovostnim mlekom jo dobro očistimo, ne da bi jo drgnili. Ne pozabimo niti na pomembno pravilo pri negi obraza: manj drgnjenja, manj krem in manj stresa pomeni lepšo polt.Težave, ki jih imamo s suho kožo na telesu, lahko nekoliko ublažimo z oljnimi kopelmi, ki delno preprečujejo izsuševanje, obenem pa je ne dražijo. Zelo primerna so mineralna ali rastlinska olja, na primer olivno ali mandljevo. Zaužiti moramo dovolj vode, približno dva litra na dan, sestavine zelenega čaja pa tudi učinkujejo ugodno.Za sproščanje in lepšo polt si občasno pripravimo vroče obloge. V posodo nalijemo segreto vodo, vanjo namočimo bombažno brisačko in jo ožamemo. Dokler je še vroča, jo položimo na obraz: toplota potegne iz kože umazanijo in spodbuja določene mišične skupine, kar naj bi upočasnilo nastajanje gub.

Skrb za roke

Poleg vsakodnevne nege celotnega telesa moramo pozimi izdatneje poskrbeti za bolj izpostavljene dele. Mednje sodijo tudi roke in za začetek imejmo v torbici vedno kakovostno kremo, ki vlaži, neguje in varuje pred zunanjimi vplivi, kot sta mraz in veter, ki močno izsušujeta in posledično postarata kožo. Namažimo se vsakič, ko se spomnimo ali otipamo tubo, in mimogrede opravimo masažo rok. Enkrat na mesec si privoščimo strokovno manikiro v salonu, kjer bodo poskrbeli še za nohte in jih pravilno skrajšali, popilili ter modno nalakirali.Tudi doma večkrat uporabimo pilico za poliranje, saj to izboljša dotok krvi in kisika v koren nohta. Občasno privoščimo rokam blagodejno kopel: na krhlje narežemo limono in jo pustimo nekaj ur v hladni vodi. Nato jo iztisnemo, sok precedimo in ga dodamo v posodo, ki jo prej napolnimo s toplo vodo. V limonovi kopeli se lahko razvajamo največ 20 minut.

Vir: priloga Ona

Preberite več nasvetov o negi na spletnem naslovu Styling.Over.Net na >>


Sledite nam