fbpx

UKC Ljubljana že zmanjšuje čakalno dobo za pregled otrok na MR

arhiv

Na Kliničnem institutu za radiologijo UKC Ljubljana že izvajajo in bodo do novega leta izvajali dodatne preiskave vsako jutro na treh MR aparatih, kar bo…

Na Kliničnem institutu za radiologijo UKC Ljubljana že izvajajo in bodo do novega leta izvajali dodatne preiskave vsako jutro na treh MR aparatih, kar bo do konca leta odpravilo čakalne dobe za MR preiskave otrok brez anestezije.

Nujne preiskave otrok z MR so  bile že do sedaj vedno opravljene takoj, največkrat na isti dan v času dežurne službe. Na dan 1. novembra smo imeli na čakalni listi 97 otrok, katerih slikanje z MR ni bilo indicirano kot nujno. Do konca leta smo zagotovili dodatne termine in tako bomo opravili dodatnih 84 preiskav z MR brez anestezije, tako da 1.1. 2011 čakalna doba ne bo presegla enega meseca.

Glede MR preiskav otrok v anesteziji smo že izvedli notranje prerazporeditve terminov z diagnostikami ostalih organskih sistemov. Tako smo pridobili tri dodatne termine vsako  sredo in po enega vsako drugo sredo za otroke v anesteziji. Tako bi  uspeli zmanjšati čakalne dobe na normalno raven v 3-4 mesecih.

Do konca oktobra 2010 je bilo v čakalni knjigi (prioritetne liste za dojenčke oziroma otroke do treh let) 57 otrok, ki potrebujejo anestezijo. Od 22.11.2010 do danes smo opravili  8 MR preiskav v anesteziji. Do konca leta bomo opravili še 36 MR preiskav otrok v anesteziji. To pomeni skupaj 44 MR preiskav. Če se v letu 2011 število napotitev ne bo povečevalo, čakalna doba za MR preiskave otrok z anestezijo ne bo presegala enega meseca.

Vsi tisti otroci, ki imajo planirane kontrolne MR preiskave šele čez pol leta ali eno leto, ne sodijo v kategorijo čakajočih otrok.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana


Sledite nam