Srečanje za bolnike s cistično fibrozo v Bolnišnici Golnik KOPA

anonimni uporabnik, 03. december 2010
Ostalo

Cistična fibroza je prirojena bolezen in spremlja otroke tudi v odraslo dobo. Napredek pri zdravljenju te bolezni omogoča, da veliko otrok preživi v odraslo dobo…

Cistična fibroza je prirojena bolezen in spremlja otroke tudi v odraslo dobo. Napredek pri zdravljenju te bolezni omogoča, da veliko otrok preživi v odraslo dobo in ti bolniki se vodijo v okviru Bolnišnice Golnik – KOPA.

Glavna okvara pri tej bolezni je okvara pljuč, prisotne pa so tudi okvare drugih organskih sistemov, kot so prebavila, rodila, jetra in trebušna slinavka. Ker se ti bolniki vračajo v bolnišnico zaradi okužb pljuč, smo se v Bolnišnici Golnik – KOPA odločili, da jim nudimo najvišji standard kakovosti pri obravnavi in omogočimo bivanje v enoposteljnih sobah z lastnimi sanitarijami, v izolaciji od drugih bolnikov. Pri naših prizadevanjih nam je pesnica in pisateljica Vanda Šega prijazno pomagala in za organizacijo dela s temi bolniki namenila sredstva pri izdaji in prodaji svoje nove knjige – Rezine svetlobe.

Vabimo Vas na prireditev z naslovom »Podarimo besedo«, ki bo v ponedeljek, 6. decembra 2010 ob 14. uri v Bolnišnici Golnik, s katero se bo sklenila akcija v kateri se zbirajo sredstva za Oddelek za zdravljenje cistične fibroze.

Knjiga z naslovom Rezine svetlobe, pesnice in pisateljice Vande Šega, opremljena s slikami Janeza Štrosa, je iskala in našla mesto kot osebno ali poslovno darilo širom po Sloveniji.

Avtorja sta celoten izkupiček od prodaje knjige namenila v dobrodelni namen.

V kratkem kulturnem programu bosta nastopili: igralka Nataša Tič Ralijan in violinistka Marjana Gregorič.

Vir: Bolnišnica golnik – klinični oddelek pljučne bolezni in alergijo

Obiščite forum Alergije in posvetujte se, kako živeti z alergijami na >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
28.03.2024 ob 19:17
296,669
28.03.2024 ob 20:01
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close