fbpx

Biološko zdravilo odobreno za vzdrževalno zdravljenje folikularnega limfoma

arhiv

Evropska komisija je odobrila uporabo biološkega zdravila rituksimab v vzdrževalnem zdravljenju za bolnike s folikularnim limfomom, ki so se pred tem odzvali na začetno (indukcijsko)…

Evropska komisija je odobrila uporabo biološkega zdravila rituksimab v vzdrževalnem zdravljenju za bolnike s folikularnim limfomom, ki so se pred tem odzvali na začetno (indukcijsko) zdravljenje. Odobritev zdravila rituksimab za novo področje zdravljenja bolnikom s tem pogostim, zaenkrat še neozdravljivim tipom malignega limfoma kar podvoji možnost, da bodo živeli brez poslabšanja bolezni.

Vzdrževalno zdravljenje se je izkazalo kot učinkovit pristop k zdravljenju limfoma, saj zmanjša tveganje za poslabšanje bolezni in potrebo po nadaljnjih zdravljenjih, kar na koncu izboljša kakovost življenja bolnikov.

Folikularni limfom je rak limfatičnega sistema in spada med ne Hodgkinove limfome (NHL). Letno to diagnozo postavijo 71.000 ljudem po vsem svetu, v Sloveniji pa vsako leto odkrijejo okoli 50 novih bolnikov. Folikularni limfom je kronična bolezen, kljub velikemu napredku v zdravljenju zaenkrat ostaja neozdravljiv.

Folikularni limfom se lahko razvije pri obeh spolih in katerikoli starosti, najpogosteje pa ga odkrijejo pri starejših bolnikih, starih nad 60 let.

Spoznajte svet, kjer kraljuje rak s pomočjo foruma Kako živeti z rakom? na >>


Sledite nam