fbpx

Kakšen vpliv ima Facebook na novodobne romance in dvorjenje?

arhiv

New York – Ne moremo zanikati dejstva, da ima facebook vpliv na to, kako se mladi med seboj spogledujejo, kako se zaljubljajo in konec koncev…

New York – Ne moremo zanikati dejstva, da ima facebook vpliv na to, kako se mladi med seboj spogledujejo, kako se zaljubljajo in konec koncev tudi, kako se razhajajo. Pri reviji Seventeen pa so sedaj objavili tudi raziskavo, v sklopu katere so skušali dognati, kakšne posledice lahko ima spletno družbeno omrežje na novodobno dvorjenje.

»Najstniki so izredno družabni, Facebook pa tako igra veliko vlogo v njihovem življenju,« pravi Ann Shoket, odgovorna urednica revije Seventeen. Sodeč po raziskavi, v kateri je sodelovalo 10.000 fantov in deklet, starih med 16 in 21 let, igra facebook pomembno vlogo pri tem, kako zatrapani najstniki naredijo prvi korak pri ljubezenski zvezi.

V roku enega tedna od takrat, ko so spoznali novo osebo, jih 79 odstotkov doda za »prijatelja«, ko pa to storijo, kar 60 odstotkov uporabnikov spletnega družbenega omrežja svojo simpatijo na Facebooku zalezuje vsaj enkrat na dan (40 odstotkov pa profil svoje bodoče duše dvojčice preveri večkrat na dan).

Komuniciranje prek spleta bolj zbliža kot pogovarjanje v živo?

Še več – v nasprotju z javnim mišljenjem, da spletno družbeno omrežje kvari medosebne stike in komunikacijo, kar 72 odstotkov anketirancev meni, da jih pogovarjanje z nekom prek spleta s to osebo bolj zbliža, kot če bi se družili in pogovarjali »v resničnem življenju«.

Vir: dnevnik.si

Spoznajte svet današnjih najstnikov na forumu Mladi o spolnosti in drugih aktualnih temah na >>


Sledite nam