fbpx

Odpadki niso smeti

arhiv

V Evropi o odpadkih vedo več Poleg učinkovitega zbiranja in ločevanja odpadkov v Evropi vse bolj poudarjajo tudi pomembnost razumevanja njihovega nastajanja. Nujne so tako…

V Evropi o odpadkih vedo več

Poleg učinkovitega zbiranja in ločevanja odpadkov v Evropi vse bolj poudarjajo tudi pomembnost razumevanja njihovega nastajanja. Nujne so tako tudi spremembe pri sami proizvodnji izdelkov in ozaveščanju prebivalcev. Količino odpadkov je mogoče namreč zmanjšati že z izbiranjem izdelkov, ki so brez embalaže ali vsaj v povratni embalaži. Prav tako pa okolju lahko pomagate, če raje izbirate izdelke za večkratno uporabo kot tiste, katerih uporabnost je bolj omejena.

Na ministrstvo za okolje in prostor, kjer akcijo koordinirajo, se je prijavilo dvajset organizatorjev. Med njimi je tudi društvo Ekologi brez meja, ki bodo v Ljubljani izvajali akcijo “Vrečka na vrečko”, ki se bo ob koncu tedna zmanjševanja odpadkov 28. novembra končala s prireditvijo na Kongresnem trgu. V svoji akciji opozarjajo konkretno na nepotrebno in pretirano uporabo plastičnih vrečk, ki predstavljajo precejšnje breme za okolje.

Vsak ukrep šteje! Vsak mora sodelovati!

Sporočilo, ki ga želi v javnost posredovati evropski teden zmanjševanja odpadkov, je prav to. Niso samo velika dejanja tista, ki pripomorejo k zmanjševanju odpadkov in skrbi za okolje. Kot vrečka na vrečko proizvaja nepregledno morje plastike, neprimerne za reciklažo, tako lahko tudi malenkosti, ki jih postorimo posamezniki, pripomorejo k čistejšemu okolju.

Vir: rtvslo.si

Eko je način življenja in razmišljanja. Postal je življenjska nuja. Več na forumu EKO na >>


Sledite nam