fbpx

ZPS pripravlja pregled ponudbe brezplačnih očal pri optikih

arhiv

in poziva potrošnike, da ji posredujejo svoje izkušnje Zveza potrošnikov Slovenije želi s pregledom ponudbe  optikov – pogodbenih partnerjev ZZZS  potrošnike spodbuditi, da primerjajo ponudbo  t.i….

in poziva potrošnike, da ji posredujejo svoje izkušnje

Zveza potrošnikov Slovenije želi s pregledom ponudbe  optikov – pogodbenih partnerjev ZZZS  potrošnike spodbuditi, da primerjajo ponudbo  t.i. »očal na recept« ter obiščejo optika, ki jim ponuja največ na naročilnico ZZZS.  ZPS potrošnike, ki so po 1.3.2010 že dobili očala tudi vabi, da ji sporočijo svoje pozitivne ali negativne izkušnje z optiki.

Pravica do pripomočkov za izboljšanje vida je ena od pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki jo je v letu 2009 uveljavilo 114.075 zavarovanih oseb. Marca 2010 je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) vnesel na področje predpisovanja pripomočkov za izboljšanje vida nekatere novosti, ki so imele za posledico spremembo cenovnih standardov pripomočkov za izboljšanje vida v korist zavarovancev. Pomembno pa so vplivale tudi na  postopek uveljavitve pravice do pripomočka za vid. ZPS tako po osmih mesecih od uveljavitve sprememb pripravlja pregled ponudbe pogodbenih dobaviteljev očal. Potrošniki bodo lahko v preglednici, ki bo 25. novembra 2010 objavljena na spletnem portalu www.zps.si, na enem mestu primerjali ponudbo t.i. »očal na recept«. Pregled ponudbe, bo vseboval število brezplačnih okvirjev, med katerimi lahko zbirajo zavarovane osebe, ki se  oglasijo  pri posameznem optiku-pogodbenem partnerju ZZZS z naročilnico in za očala ne želijo ničesar doplačati, ter druge ugodnosti, ki jih ponujajo optiki. Zavarovanci namreč lahko z naročilnico za očala, ki jo dobijo pri oftalmologu, le-ta brez doplačila izberejo pri katerem koli izmed 149 optikov – pogodbenih partnerjev ZZZS v Sloveniji, v okviru cenovnega standarda.

ZPS želi s pregledom ponudbe dobaviteljev pripomočkov za izboljšanje vida, ki so pogodbeni partnerji ZZZS, ugotoviti  dejansko stanje na trgu enega izmed  pripomočkov za vid (očal), do katerih so zavarovanci upravičeni iz naslova obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja brez doplačila.

In kako lahko zavarovane osebe po 1. marcu 2010 pridejo do  brezplačnih očal? Zavarovana oseba se mora naročiti pri specialistu oftalmologu v javni zdravstveni mreži.  Čakalne dobe se med oftalmologi precej razlikujejo (od 10 dni do nekaj mesecev). Če oftalmolog ugotovi, da so izpolnjeni medicinski kriteriji in je zavarovanec upravičen do katerega od pripomočkov za vid (očala, leče…), izda zavarovani osebi naročilnico, kjer zabeleži vrsto pripomočka ter upravičenost do uveljavitve. Pomembno je, da zavarovanec obišče oftalmologa v javni zdravstveni mreži, saj lahko samo ta izda naročilnico za pridobitev pripomočka za vid. Z naročilnico se zavarovanec oglasi v katerikoli od 149-tih optik  po vsej Sloveniji, ki so pogodbene partnerice Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) ter  pridobi očala brez doplačila v okviru cenovnega standarda. Pogodbene optike so označene s posebno nalepko. Če potrošnik, ki je sicer pridobil naročilnico,  želi nadstandard, ali pa nima sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, mora  za očala doplačati.

Kaj je standard? Naročilnica zavarovancu omogoča, da si izbere brezplačna očala v cenovnem standardu, ki ga je določila zdravstvena zavarovalnica. Optik mora zavarovani osebi takšna očala ponuditi (stekla in okvirje), potrošnik pa se lahko odloči tudi za nadstandard in s tem povezano doplačilo. Cenovni standard določa najvišjo vrednost pripomočka ter material, ki mora biti uporabljen za posamezno skupino očal (npr. mineralno steklo pri najmanjši dioptrij, stanjšana stekla pri večji dioptriji). Optik je dolžan zavarovani osebi najprej ponuditi očala v okviru cenovnega standarda, brez doplačila. Za nadstandard mora zavarovana oseba pri optiku podpisati posebno izjavo, da se z doplačilom strinja.

Že danes pa lahko potrošniki na  spletni strani www.zps.si dobijo več informacij o tem, kako do brezplačnih očal. Tam dobijo tudi seznam oftalmologov, ki izdajajo naročilnice za očala in druge pripomočke za vid, seznam pogodbenih optikov,  ter seznam očal in drugih pripomočkov za vid s cenovnimi standardi.

ZPS želi dobiti tudi povratne informacije s strani potrošnikov, ki so po  1. marcu 2010 pridobili nova očala na naročilnico ZZZS, zato jih vabi, da ji sporočijo svoje pozitivne ali negativne izkušnje preko spletnega vprašalnika preko el. pošte [email protected] ali preko klasične pošte (ZPS, Frankopanska 5, 1000 Ljubljana). Izkušnje potrošnikov bodo v veliko pomoč v javni razpravi o uspešnosti oziroma neuspešnosti uvedenih sprememb na področju pravice do pripomočkov za izboljšanje vida ter koristi, ki naj bi jih spremembe prinesle potrošnikom.

Obiščite forum Starševski čvek in delite svojo izkušnjo na >>


Sledite nam