fbpx

Speleoterapija – zdravljenje težav z dihali, alergijami in imunskim sistemom

arhiv

V Postojnski jami primerni pogoji za speleoterapijo – zdravljenje težav z dihali, alergijami in imunskim sistemom Postojna – Po zaključenih meritvah, ki so jih v…

V Postojnski jami primerni pogoji za speleoterapijo – zdravljenje težav z dihali, alergijami in imunskim sistemom

Postojna – Po zaključenih meritvah, ki so jih v preteklih treh letih v Otoški jami kot delu sistema Postojnska jama opravili slovaški strokovnjaki, želijo v družbi Postojnska jama nadaljevati s projektom speleoterapije. Rezultati raziskav so namreč pokazali, da je Otoška jama primerna za izvajanje te dejavnosti.

Novi lastnik in direktor družbe Turizem Kras Marjan Batagelj še ni sprejel odločitve o tem, ali se bo projekt nadaljeval ali ne.

“Najprej bi morali urediti infrastrukturo do samega vhoda v jamo,” je povedala strokovna direktorica turističnih znamenitosti v postojnski družbi Turizem Kras Ksenija Dvorščak. Kot je dodala, bi morali predhodno poskrbeti tudi za spremembo oziroma dopolnitev zakonodaje.

“Zakon o varstvu podzemnih jam predvideva aktivnosti, ki so namenjene zdravljenju v jamah, ni pa v njem opredeljeno, kakšna je ta oblika rabe jame,” je poudarila Dvorščakova. Vendar je to eden izmed dolgoročnih projektov, ki so jih v družbi pripravili za povečanje obiska in popestritev sedanjih dejavnosti v in ob sami Postojnski jami.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Astma in druge pljučne bolezni ter povprašajte za nasvet na >>


Sledite nam