fbpx

Fantazije za strastno spolno življenje

arhiv

Nobenega dvoma ni, da vsaj občasno fantaziramo vsi – ženske in moški, stari in mladi. Seveda so naše fantazije različne. Moške fantazije so tako pogosto…

Nobenega dvoma ni, da vsaj občasno fantaziramo vsi – ženske in moški, stari in mladi. Seveda so naše fantazije različne. Moške fantazije so tako pogosto zelo konkretne, ženske pa so pogosteje romantične in polne čustev.

Toda dr. Albert Mrgole, družinski in partnerski svetovalec, ki deluje v Zavodu Vezal, na forumu ED – želiva si spolnosti  pojasnjuje, da se tudi moške fantazije lahko spremenijo in usmerijo na vzajemnost dveh teles. Kot pravi dr. Mrgole, je prva izkušnja moških s spolnostjo v najstniških letih povezana z erekcijo in raziskovanjem njenega delovanja. Takrat moške erekcija fascinira, zato je zanje vir ponosa in samozavesti.

Takšno pojmovanje erekcije in spolnosti se lahko spremeni predvsem v odnosu do ženske. Vse, kar moškega vzburja, lahko v vzajemnem odnosu z drugo osebo dobi nove razsežnosti. Moški v odnosu z žensko namreč lahko presežejo prepričanje, da je užitek mogoče doseči le prek ugodja v penisu. Seveda se jim temu ugodju ni treba odpovedati, le naučijo se zaznavati tudi z drugimi občutki. Predvsem tistimi, povezanimi z intimnostjo in iskrenostjo do partnerja.

Tovrsten odnos se prične s pogovorom obeh partnerjev o lastnih seksualnih izkušnjah in doživljajih, predvsem pa o tem, česa si vsak od partnerjev želi v spolnosti in kaj ga vzburja. Fantazije so tako lahko eden od načinov za vzburjanje strasti v razmerju. In prav nič ni narobe, če jih v postelji kdaj tudi oživimo.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti in povprašajte za nasvet ali mnenje na >>


Sledite nam