fbpx

Zdrav način življenja za dobro erekcijo

arhiv

Pogosto se zgodi, da moški zaradi pomanjkanja prostega časa in številnih obveznosti kar malo pozabijo na svojo fizično pripravljenost. Toda dolgotrajna telesna neaktivnost lahko v…

Pogosto se zgodi, da moški zaradi pomanjkanja prostega časa in številnih obveznosti kar malo pozabijo na svojo fizično pripravljenost. Toda dolgotrajna telesna neaktivnost lahko v povezavi z zanemarjanjem načel zdrave prehrane in drugimi na videz drobnimi razvadami privedejo do resnih težav. Mednje sodi tudi zmanjšanje spolne potence.

Urologi se strinjajo, da je redna fizična aktivnost koristna za vsakogar. Pomaga namreč pri uravnavanju telesne teže in ohranjanju vitalnosti. Prekomerna teža telo dodatno obremenjuje in lahko poškoduje žile, ki dovajajo kri v penis. Nekatere raziskave zato celo kažejo, da je mogoče erekcijo izboljšati že samo z zmanjšanjem prekomerne telesne teže. Seveda pa je ob tem pomembna tudi zdrava prehrana. Strokovnjaki priporočajo uživanje svežih, naravnih sestavin, omejiti pa je treba uporabo maščobe in uživanje mastne hrane. Zdravo življenje vključuje tudi opustitev kajenja in uživanje alkohola v zmernih količinah.

Fizična aktivnost je lahko še bolj prijetna, če se s partnerjem odločita za skupne športe, v katerih uživata oba. Vendar previdno: če se že dolgo časa niste ukvarjali s športom, začnite počasi in nato postopoma stopnjujte obremenitve.

O načinih za izogibanje težavam z erekcijo lahko specialista urologa povprašate tudi na spletnem forumu ED – želiva si spolnosti.


Sledite nam