fbpx

Natečaj Odpadki niso smeti

arhiv

Ministrstvo za okolje in prostor in Kulturno ekološko društvo Smetumet v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka letos od 20. do 28. novembra, razpisujeta…

Ministrstvo za okolje in prostor in Kulturno ekološko društvo Smetumet v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka letos od 20. do 28. novembra, razpisujeta NATEČAJ Z NASLOVOM »ODPADKI NISO SMETI«, za izdelavo najizvirnejšega izdelka iz materialov, ki bi slej ko prej končali v enem od košev za odpadke.

Naj poudarimo, da največ štejejo inovativne in uporabne ideje.

Vabimo vas, da nam najkasneje do ponedeljka, 22. novembra 2010 do 23.00 ure na spletni naslov [email protected] pošljete naslednje:

  • NAJVEČ TRI FOTOGRAFIJE ENEGA VAŠEGA AVTORSKEGA IZDELKA, skladnega s temo natečaja. Dimenzije izdelka, uporabljeni material(i) in namembnost so poljubni. Fotografije naj ne bodo računalniško obdelane, njihova priporočljiva velikost je 800 X 600 točk, poimenujte pa jih s svojim imenom in priimkom ter zaporedno številko (npr: nina.brle1.jpg, nina.brle2.jpg,…).
  • OPIS VAŠEGA AVTORSKEGA IZDELKA (iz česa je narejen, za kaj se uporablja, kje ste dobili surovine zanj, ipd…),
  • NAMIG ZA UKREP (nasvet za spremembo osebne vsakdanje navade), ki vas je privedel do zmanjšanja odpadkov, ki jih pridelate,
  • VAŠE OSEBNE PODATKE (ime, priimek, telefonska številka ali e-naslov).

Kako bo potekala izbira najboljših?

Posebna strokovna žirija bo 24. novembra 2010 izbrala 3 najboljše avtorske izdelke, pri čemer bomo upoštevali:

  • skladnost z razpisano temo;
  • uporabnost novonastalega izdelka;
  • inovativnost, ustvarjalnost, tehnično dovršenost;
  • uporabnost namiga za zmanjšanje odpadkov.

Imena zmagovalcev in njihove fotografije bodo objavljene na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor ter Kulturno ekološkega društva Smetumet (www.smetumet.com).

Ožji izbor del bo predstavljen na razstavi v Ljubljani predvidoma decembra (natančen čas in kraj vam bomo sporočili naknadno), prvi trije najboljši pa boste prejeli priznanje in simbolično nagrado.

Eko je način razmišljanja, ki je postal življenjska nuja. Več na forumu EKO na >>


Sledite nam