fbpx

Na Ptuju z akcijo nadzorujejo ločevanje odpadkov

arhiv

Medobčinska inšpekcija na Ptuju v sodelovanju z javnimi službami in podjetjem Čisto mesto Ptuj te dni izvaja nadzor nad ločevanjem odpadkov v mestu. Kot je…

Medobčinska inšpekcija na Ptuju v sodelovanju z javnimi službami in podjetjem Čisto mesto Ptuj te dni izvaja nadzor nad ločevanjem odpadkov v mestu. Kot je pojasnila komunalna inšpektorica Olga Fekonja, bo akcija potekala do 12. novembra, njen namen pa je osveščanje prebivalstva o pomembnosti ločevanja in problematiki odpadkov v sodobni družbi.

“Izvajanje poostrenega nadzora nad ločevanjem odpadkov poteka tako, da pri naključno izbranih gospodinjstvih pregledamo posode za preostanek odpadkov. Tiste, ki nimajo ločenih odpadkov, bomo v času akcije na nepravilnosti opozarjali, ter pri njih nadzor v doglednem času ponovili,” je povedala Fekonja in dodala, da bodo v primeru ponovne ugotovitve nepravilnega ločevanja kršitelje tudi ustrezno sankcionirali.

Na Ptuju sicer že nekaj časa ločeno zbirajo papir, karton, vse vrste papirne, kartonske in plastične embalaže, plastenke, plastične vrečke ter stekleno in kovinsko embalažo. Občanom je omogočeno tudi ločeno zbiranje bioloških odpadkov, bodisi za lastno kompostiranje, ali pa z naročilom dodatne posode za biološke odpadke, kar pa za zdaj ni obvezno.

Vir: Vecer.com

Posvetujte se o naravi, varčevanju in pametni potrošnji in optimizaciji na forumu: Eko na >>


Sledite nam