fbpx

Kako preboleti izgubo ljubljene osebe

arhiv

Nenadoma samski Izguba ljubljene osebe – naj je zaradi ločitve ali smrti – oziroma razpad partnerske zveze korenito poseže v naše življenje. Človek ne more…

Nenadoma samski

Izguba ljubljene osebe – naj je zaradi ločitve ali smrti – oziroma razpad partnerske zveze korenito poseže v naše življenje. Človek ne more biti povsem pripravljen na intenzivne občutke jeze, žalovanja in žalosti, ki sledijo, in ena od najtežjih stvari je vnovično soočenje s stvarnostjo, z življenjem.

Položaj se dodatno zaplete, če imamo otroke, saj se srečamo z vprašanjem samohranilstva (ali, na drugi strani omejenega “dostopa” do otrok), in če nekdanje partnerstvo povezujejo nerešena finančna in bivanjska vprašanja. V vsakem primeru je zapuščanje partnerske zveze in vstopanje v nov svet stresno obdobje, ki ga moramo, naj se situacija zdi še tako brezizhodna, prebroditi z veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti.

Preboleti izgubo

Konec razmerja, poleg neizbežne panike, ki je eden od prvih odzivov, spremljajo številni negativni občutki: osamljenosti, strahu, negotovosti, dvoma vase, brezizhodnosti, izdanosti, krivde in še bi lahko naštevali. Pomembno je, da te občutke prepoznamo, da se zavedamo, da so običajni, da se jih ne bojimo in jih ne tlačimo v podzavest. To je namreč način, kako nas um opominja, koliko nam je ta oseba pomenila, obenem pa tudi, da je naše življenje polno izzivov in pogosto nepredvidljivo.

Vir: Viva.si

Preberite nasvete, mnenja in izkušnje, kako se soočiti z razhodom na forumu Lubezenski nasveti na >>


Sledite nam