fbpx

Predlog o izvirni razlagi zdravniških dežurstev padel

arhiv

Z izvirno razlago zakona o zdravniški službi bi se izognili množičnim umikom soglasij, so menili v Zaresu. V razpravi so se vse stranke postavile na…

Z izvirno razlago zakona o zdravniški službi bi se izognili množičnim umikom soglasij, so menili v Zaresu. V razpravi so se vse stranke postavile na nasprotno stran, na koncu tudi sam predlagatelj.

Z izvirno razlago 41.b člena zakona o zdravniški službi so želeli predlagatelji – poslanska skupina Zares na čelu s Cvetko Zalokar Oražem – ugotoviti, ali ta nedvoumno določa, da delo zdravnikov v tednu dni znaša 40-urni delovnik in osem ur dela več od polnega delovnega časa brez soglasja. S tem bi se izognili ponovitvi razmer množičnih umikov soglasij za nadurno delo, ki so povzročili nevzdržne razmere v zdravstvu.

Zares: Razlaga bi bila nujna

Ker so vse vpletene strani – ministrstvo, delodajalci in zdravniki – kaotično različno tolmačile zakon, smo menili, da je razlaga nujna, je pojasnila poslanka Zaresa Zalokar-Oražmova. Dodaten razlog za predlog je “prehitevanje in zaostrovanje” sindikata Fides. Po množičnih umikih soglasij zdravnikov se je namreč ministrstvo s sindikatom Fides dogovorilo o uveljavitvi prehodnega obdobja do uveljavitve novega zakona o sistemu plač v javnem sektorju januarja 2011.

Vir: rtvslo.si

Vabljeni k virtualnemu pogovoru o zdravstvu v Sloveniji na forum: Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam