fbpx

Alkolaser za merjenje alkoholiziranosti

arhiv

Kmalu tudi alkolaser za merjenje alkoholiziranosti na daljavo Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma Moskva – Alkolaser,…

Kmalu tudi alkolaser za merjenje alkoholiziranosti na daljavo

Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma

Moskva – Alkolaser, kot se imenuje detektor alkohola na daljavo, je novo orožje za boj proti vožnji pod vplivom alkohola, ki so ga v torek predstavili na mednarodni razstavi o sredstvih za varnost in o policijski opremi v Moskvi. Razvili so ga v podjetju Laser Systems v Sankt Peterburgu ob pomoči ruskega notranjega ministrstva.

Aparat lahko zazna alkoholne hlape na daljavo. “Takega aparata še ni na svetu,” je dejal Sergej Laptev, predstavnik za medije sanktpeterburškega podjetja, ki je še poudaril, da bo alkolaser reagiral že na zaužitje kozarčka vodke, tudi če bo voznik vozil 120 kilometrov na uro.

“Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma,” je zagotovil Laptev. Povedal je tudi, da bo treba še vsaj eno leto poskusov in izboljšav, tako da bo ruska prometna policija tovrstne aparate lahko začela uporabljati leta 2012.

Vir: dnevnik.si

Imate občutek, da nimate besede pri prometni varnosti? Več na forumu: Varna pot na >>


Sledite nam