fbpx

Poporodna telovadba

arhiv

Trebušna stena je zaradi nosečnosti zelo razširjena, mišice pa podaljšane in zaradi napora in napetosti oslabele. Ta oslabitev mišic pa povzroča zmanjšan pritisk na trebušne organe, ki se prepuste ležnosti, posledica tega…

Trebušna stena je zaradi nosečnosti zelo razširjena, mišice pa podaljšane in zaradi napora in napetosti oslabele. Ta oslabitev
mišic pa povzroča zmanjšan pritisk na trebušne organe, ki se prepuste ležnosti, posledica tega pa je povešanje maternice, nožnice.

S poporodno telovadbo okrepimo ohlapne mišice, močna trebušna stena spet postane opora notranjim organom in lahko preprečimo povešenje. S tem se popravi tudi estetski videz žene. Telovadba pospešuje krvni obtok in preprečuje vnetje žil.  Poporodne vaje so sestavljene tako, da lahko telovadijo vse žene, tudi tiste, ki imajo šivan presredek.

Žene po carskem rezu naj začno telovaditi prvi dan po odstranitvi šivov, to je običajno osmi dan po operaciji. Priporočamo, da žene telovadijo tudi doma in to vsaj šest mesecev po porodu.

Podrobnejši prikaz vaj je dostopen v priloženi brošuri z naslovom “Poporodna telovadba”

Vir: Splošna bolnišnica Izola

Poskrbeti zase in sočasno še za potrebe otroka včasih ni lahko. Posvetujte se na forumu: Obporodne stiske na >>


Sledite nam