fbpx

Prvi odzivi na poziv ZPS k vračilu nezakonito zaračunanih provizij

arhiv

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je prejela odgovore štirih bank, ki jih je prejšnji teden pozvala k takojšnjem vračilu nezakonito zaračunanih provizij. NLB in Abanka sta…

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je prejela odgovore štirih bank, ki jih je prejšnji teden pozvala k takojšnjem vračilu nezakonito zaračunanih provizij. NLB in Abanka sta napovedali, da bosta svoje obveznosti do potrošnikov izpolnili, medtem ko so se pri NKBM in Banki Celje žal odločili za nadaljevanje sodne poti. Na prošnjo za podporo ZPS se je odzval tudi minister za finance, ki je banke pozval, naj oškodovane potrošnike čim prej obvestijo o tem, kako jim bodo povrnile nastalo škodo.

Pri ZPS pozdravljajo odločitev NLB in Abanke, da bosta izpolnili svoje obveznosti do potrošnikov. Breda Kutin, predsednica ZPS, pravi: „Pričakujemo, da bosta obe banki svoje obljube držali, jih čim prej izpolnili in potrošnikom poravnali nastalo škodo, tako da se bo ta dolgoletna farsa lahko končala. Pozdravljamo tudi podporo ministra za finance.“ Kot so sporočili iz Abanke, lahko potrošniki – njihovi komitenti, obvestilo o načinu vračanja denarja pričakujejo do konca  oktobra.

Odločitev NKBM in Banke Celje, da nadaljujeta s sodnimi postopki, kaže na kritično pomanjkanje odgovornosti obeh bank do družbe, v kateri poslujeta. Njuno ravnanje je še posebej nedopustno zaradi dejstva, da gre pri obeh bankah za podjetji v večinski državni lasti. Zato potrošniška organizacija odgovorne državne organe še enkrat poziva k podpori in hitrem ukrepanju, da kot predstavniki lastnika bank, torej Republike Slovenije, zavarujejo interes državljanov in pravno državo.

Ker gre pri ravnanju štirih bank, ki imajo v Sloveniji skupaj več kot polovični tržni delež, za ugled celega bančnega sektorja, ZPS javno opredelitev pričakuje tudi od Združenja bank Slovenije.

Pri ZPS podpirajo vse iniciative in aktivnosti katerih cilj je, da v Sloveniji končno dobimo regulatorja finančnega trga, ki bo ustrezno nadziral poslovanje ponudnikov finančnih storitev. O problematiki odsotnosti učinkovitega nadzora, ki bi ščitil tudi potrošnike, je ZPS maja letos organizirala mednarodni finančni forum, na katerem so potrošniške organizacije iz obeh strani Atlantika vladam in regulatorjem iz EU in ZDA predstavile „Ljubljansko deklaracijo o potrošnikih in finančnih storitvah“. Deklaracija opredeljuje ukrepe, ki so potrebni za to, da bodo finančni trgi začeli delovati tudi v korist potrošnikov. Boštjan Krisper, svetovalec ZPS za finančno področje, je povedal: »Ker je v aktualnem koalicijskem sporazumu zapisana ustanovitev enotne agencije za nadzor in regulacijo finančnega sistema, katere naloga je tudi zaščita potrošnikov, pričakujemo konkretne ukrepe in predloge s strani Vlade RS. Vsak dan brez učinkovitega regulatorja finančnega trga pomeni za potrošnike nova finančna oškodovanja.«

Vir. Zveza potrošnikov Slovenije


Sledite nam