UKC Ljubljana: V enotah, ki so v izgubi, bodo morali omejiti študentsko delo in nadure

anonimni uporabnik, 20. oktober 2010
Ostalo

Ljubljana – Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je že pripravilo rebalans proračuna za letos, trenutno pilijo rebalanse po posameznih enotah. Predvsem tiste enote, ki…

Ljubljana – Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je že pripravilo rebalans proračuna za letos, trenutno pilijo rebalanse po posameznih enotah. Predvsem tiste enote, ki so v izgubi, bodo morale omejiti študentsko delo in nadure, je po današnji strokovno-poslovni konferenci pojasnil generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec.

Noben ukrep pa ne sme biti v škodo bolnikov, je ob tem poudaril Vrhunec. Glede današnjega poročanja časnika Delo, da v UKC Ljubljana zaradi varčevanja z nadurami in pomanjkanja anesteziologov ne morejo več operirati vseh poškodovancev sproti in da morajo nekateri na operacijo čakati nekaj dni, je Vrhunec pojasnil, da občasno res pridejo dnevi, ko je pritisk bolnikov večji, kot ga zmorejo s svojimi kapacitetami.

“Včasih se zgodi na primer več poškodb, ki jih nismo sposobni sproti obdelati. A kolikor sem seznanjen, noben bolnik zaradi tega ni utrpel večje škode, nekateri so pač počakali. Na urgenci je vedno tako, da se najprej obravnavajo najnujnejši, ostali pa se razvrščajo po stopnji nujnosti,” je pojasnil.

Današnjega rednega srečanja vseh strokovnih in poslovnih direktorjev klinik, predstojnikov kliničnih oddelkov ter glavnih medicinskih sester se je udeležil tudi generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Samo Fakin.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,668
28.03.2024 ob 13:43
112,966
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close