fbpx

Dobrodelna nordijska hoja Lekarn Maribor privabila 100 udeležencev

arhiv

Lekarne Maribor so v soboto, 16. 10. 2010 organizirale dobrodelno nordijsko hojo s Primožem Kozmusom v Mestnem parku. Nordijska hoja je potekala na dveh progah, za začetnike…

Lekarne Maribor so v soboto, 16. 10. 2010 organizirale dobrodelno nordijsko hojo s Primožem Kozmusom v Mestnem parku. Nordijska hoja je potekala na dveh progah, za začetnike in za tiste bolj izkušene. Vsem udeležencem so ob prijavi izmerili krvni tlak, nakar je sledilo ogrevanje z olimpijskim in svetovnim prvakom Primožem Kozmusom in pohod, ki se ga je udeležilo več kot 50 udeležencev, več kot 30 otrok je uživalo ob nastopu Pike Nogavičke in gusarja, zadovoljni pa so bili tudi naključni mimoidoči. Zbrana sredstva so Lekarne Maribor namenile društvu Tihi angeli – društvo za pomoč osebam z Rettovim sindromom.

Dobrodelni projekt Lekarn Maribor je v Mestni park privabil veliko ljudi, saj je ob organizirani nordijski hoji bilo poskrbljeno tudi za otroke in zdravo malico. Najmlajši so tako imeli pester animacijski program s klovni in gusarji ter ustvarjalnimi delavnicami, med tem, ko so njihov starši in ostali udeleženci prehodili mestni park. »Za nas je najpomembneje, da smo uspeli privabiti toliko ljudi in jih seznaniti z zdravim načinom življenja ter seveda zbrati sredstva za društvo Tihi angeli. Tako smo udeleženci nordijske hoje s Primožem Kozmusom naredili nekaj dobrega zase, za svoje zdravje in predvsem za boljše življenjske pogoje deklic z Rettovim sindromom, na kar smo zelo ponosni,« je poudarila direktorica Lekarn Maribor Anita Vrabič, mag. farm.


Sledite nam