fbpx

Na Inštitutu Jozef Stefan odprli multikonferenco Informacijska družba 2010

arhiv

Ljubljana – Na Inštitutu Jožef Stefan (IJS) so odprli 13. mednarodno multikonferenco Informacijska družba 2010, ki se ukvarja z informacijskimi tehnologijami, pomembnimi za razvoj Slovenije…

Ljubljana – Na Inštitutu Jožef Stefan (IJS) so odprli 13. mednarodno multikonferenco Informacijska družba 2010, ki se ukvarja z informacijskimi tehnologijami, pomembnimi za razvoj Slovenije in Evrope. Ob tej priložnosti so Tomažu Kalinu in Marku Grobelniku podelili nagradi IJS, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik DZ Pavel Gantar.

Mednarodna konferenca je zelo pomemben dogodek, je menil Gantar. Prepričan je, da je pomembna vrednota konference ta, da na enem mestu zbere raziskovalce različnih vidikov informacijske družbe, “jasno je namreč, da informacijska družba povezuje skupaj inženirje in naravoslovne znanstvenike ter družboslovce in humaniste”. Na ta način bo konferenca omogočila zamenjavo znanstvenih spoznanj, izkušenj ter rezultatov, je dejal govornik.

V 25 letih je svet zaznal ogromne tehnološke in družbene spremembe, ki so transformirale družbo in naš način življenja, je poudaril in spomnil, da si vsakdanjika brez informacijske infrastrukture in interaktivnosti, ki nam jo omogočajo moderna omrežja, ni več mogoče predstavljati, saj so spremembe prodrle v ekonomsko, družbeno in zasebno življenje.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam