fbpx

Dieta za preprečevanje raka na dojkah

arhiv

Pomembna je zdrava in uravnotežena prehrana New York – Ste se že spraševale, kaj morate jesti, da bi preprečile razvoj raka na dojkah? V preteklih…

Pomembna je zdrava in uravnotežena prehrana

New York – Ste se že spraševale, kaj morate jesti, da bi preprečile razvoj raka na dojkah? V preteklih letih je bilo na stotine študij o tem, da nekatera živila pomagajo preprečevati bolezni, medtem ko jih druga sprožijo. Veliko teh pa si med seboj nasprotuje, tako so tisti, ki želijo tveganje zmanjšati, zmedeni.

Nova knjiga ugledne ameriške dietetičarke obljublja, da bo to zmedo uredila. Na podlagi 25-letnega raziskovanja in izkušenj je Mary Flynn ustvarila poseben program za boj proti raku na dojkah – tako za zdrave ženske kot za tiste, ki po bolezni okrevajo. Prehrana je povezana z izgubo teže, saj je prekomerna teža eden od dejavnikov tveganja za raka dojke.

Flynnova pravi, da je izguba prekomerne teže le polovica bitke, druga polovica pa je zmanjšanje beljakovin in snovi v krvi, ki so ključnega pomena za tveganje. Program je tako prilagojen živilom, ki so se izkazala, da pomagajo pri zaščiti pred boleznijo.

Presenetljivo je predvsem to, da je nova dieta v nasprotju z nizko vsebnostjo maščob, ki je prej veljala za „tiso pravo“. Prehrana mora biti namreč bogata z maščobami. Flynnova poudarja, da je med študijo ugotovila, da lahko dieta z nizko vsebnostjo maščob pomeni podvojeno tveganje za raka na dojkah. Verjetno zato, ker telo potrebuje določeno količino maščobe v prehrani.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum: Kako živeti z rakom? in izvedeli boste več na >>


Sledite nam