fbpx

Predavanje: Porod in zdravstvena skrb: tehnokratska, humanistična in holistična paradigma

arhiv

Z velikim veseljem vas vabimo na javno predavanje ameriške kulturne antropologinje dr. Robbie Davis-Floyd: The technocratic, humanistic, and holistic paradigms of birth and health care…

Z velikim veseljem vas vabimo na javno predavanje ameriške kulturne antropologinje dr. Robbie Davis-Floyd: The technocratic, humanistic, and holistic paradigms of birth and health care (Porod in zdravstvena skrb: tehnokratska, humanistična in holistična paradigma)*, ki bo v ponedeljek, 11. oktobra 2010, ob 18.00 v Slovenskem etnografskem muzeju, Metelkova 2 v Ljubljani. Uvodna beseda: dr. Zalka Drglin.

Robbie Davis-Floyd se posveča raziskovanju sodobnih porodnih kultur, babištva, porodništva in porodne pomoči; je odlična predavateljica in avtorica, soavtorica in urednica številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih publikacij in prispevkov (najbolj znana je morda Birth as an American Rite of Passage, s katero je stopila v strokovni krog; naj omenimo tudi zadnjo, pri kateri je sodelovala kot urednica in soavtorica, Birth Models that Work).

Je profesorica kulturne antropologije, sodelavka Midwifery Today in še posebej odlična poznavalka porodnih kultur Srednje in Južne Amerike. Velja za duhovno naslednico Briggite Jordan, pionirke antropologije poroda, znane po referenčni knjigi Birth in Four Cultures; je soustanoviteljica Inter¬national MotherBaby Childbirth Organization (IMBCO), in soustvarjalka trenutno morda najbolj aktualne pobude za spremembe v obporodni skrbi na svetovni ravni, IMBCI, ki se ji kot podporniki in glasniki pridružujemo tudi Naravni začetki.

*Predavanje in pogovor bosta v angleščini, brez tolmačenja.

Rojstvo – nepozaben dogodek. Včasih preprost, včasih poln izzivov. Več na forumu >>


Sledite nam