fbpx

Vzpostavljen raziskovalni laboratorij za otroke in mladostnike

arhiv

Ljubljana – Slovenska znanstvena fundacija (SZF) od petka dalje namenja prostor na Štefanovi 15 za delovanje raziskovalnega laboratorija. Jubilejni raziskovalni laboratorij za otroke in mladostnike,…

Ljubljana – Slovenska znanstvena fundacija (SZF) od petka dalje namenja prostor na Štefanovi 15 za delovanje raziskovalnega laboratorija. Jubilejni raziskovalni laboratorij za otroke in mladostnike, kot se bo imenoval od 1. januarja dalje, zagotavlja prostore za laboratorijsko delo in za mikroskopiranje.

Nedavno končani 16. slovenski festival znanosti z mednarodno udeležbo, ki je v organizaciji Slovenske znanstvene fundacije in ob sodelovanju z različnimi ustanovami znanja potekal od 21. – 23. septembra, je pokazal na ogromen neizkoriščen potencial mladih.

SZF je zato 1. oktobra aktivirala proces vzpostavitve in delovanja posebnega raziskovalnega laboratorija, v katerem bodo otroci in mladostniki spoznavali in osvajali metode raziskovalnega dela, opremo in pripomočke ter odkrivali številne povezave med znanostjo in družbo.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam