fbpx

Izkušnje s ŠPORTAJ! jadrnic izboljšale socialne veščine otrok s posebnimi potrebami

Zavod MON

Mednarodni ekipi ŠPORTAJ! jadrnic sta se včeraj po dveh tednih razburljivih morskih dogodivščin po Jadranu vrnili v Slovenijo. Zadovoljni in od sonca obarvani obrazi otrok s posebnimi potrebami iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca predstavljajo…

Mednarodni ekipi ŠPORTAJ! jadrnic sta se včeraj po dveh tednih razburljivih morskih dogodivščin po Jadranu vrnili v Slovenijo. Zadovoljni in od sonca obarvani obrazi otrok s posebnimi potrebami iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca predstavljajo dodaten uspeh ob zaključku letošnjega skupnega dobrodelnega projekta s TRIGLAV, Zdravstveno zavarovalnico, d.d. Izkušnje preteklih dni bodo jadralkam in jadralcem koristile kot odlična popotnica za življenje.

V Zavodu Janeza Levca so z jadranjem uresničili projekt Inkluzivna doživljajska pedagogika IGRAJ SE Z MANO. Ravnatelj Zavoda Matej Rovšek je povedal: »Otroci so na morju raziskovali najrazličnejše načine, kako se vključiti v družbo. Izkupiček bivanja v skupnosti na morju je niz izkušenj, ki jih bodo še kako potrebovali v prihodnosti, recimo v družini in v delovnem okolju.« Jadranje je otrokom pomagalo razvijati občutek, da je pomembno skrbeti zase in do življenja razvijati pozitiven odnos. Taka doživetja pa, upoštevajoč prakso, vplivajo tudi na razvoj pozitivne samopodobe in čustvene stabilnosti.

Otroci s spremljevalci so dvignili ŠPORTAJ! zastave 11. septembra 2010 in iz Pirana odpluli proti cilju, Biogradu. V Zadru sta posadki iz Slovenije zamenjali ekipi otrok s posebnimi potrebami iz različnih evropskih držav. Postanki v okolici otoka Molat, večerna pohajkovanja po Umagu, Zadru in Biogradu, celodnevna jadranja, sklepanje novih prijateljstev, ribolov, kopanje, družabne igre, učenje mornarskih vozlov, risanje, priprava morskih jedi, … Številne aktivnosti so mladi jadralci povzemali v zapisih, ki so jih, skupaj s fotografijami, sproti objavljali na blogu http://sportajnet.blog.siol.net.

Sredstva za dvotedensko plovbo ŠPORTAJ! jadrnic je v času svetovnega nogometnega prvenstva ob pomoči obiskovalcev spletne strani www.sportaj.net zbrala TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.


Sledite nam