fbpx

Tek in hoja za upanje kljub dežju uspela

arhiv

Pod okriljem Slovenskega društva za boj proti raku dojk Europa Donna je včeraj v Ljubljani potekal že tradicionalni Tek in hoja za upanje. V Tivoliju…

Pod okriljem Slovenskega društva za boj proti raku dojk Europa Donna je včeraj v Ljubljani potekal že tradicionalni Tek in hoja za upanje. V Tivoliju se je na sedmem dobrodelnem teku zbralo nekaj več kot 300 udeležencev. Zbrana sredstva bo Europa Donna namenila nakupu medicinske opreme, ki bo izboljšala bivalne razmere in zagotovila uspešnejše zdravljenje onkoloških bolnikov v Celju, Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani.

Tradicionalni dogodek Tek in hoja za upanje predstavlja uvod v rožnati oktober, svetovni mesec boja proti raku dojk, v okviru katerega Europa Donna pripravlja aktivnosti z namenom osveščanja o bolezni. Udeleženci Teka in hoje za upanje so ob prijavi s simbolično štartnino 10 evrov lahko sodelovali v teku oziroma hoji na 2, 4 ali 8 kilometrov. Organizaciji Europa Donna je letos s pomočjo 350 udeležencev teka uspelo zbrati  sredstva v višini nekaj več kot 3.000 evrov, ki jih bo organizacija namenila za nakup medicinske opreme, ki bo izboljšala bivalne razmere in zagotovila uspešnejše zdravljenje onkoloških bolnikov v Celju, Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani.

Dr. Mojca Senčar, predsednica Slovenskega društva za boj proti raku dojk Europa Donna je ob tej priložnosti povedala: »Žal je letošnji Tek in hoja za upanje zaznamoval tudi dež, vendar tudi bolezen ne izbira vremena! Zato sem še toliko bolj ponosna, da se je letošnjega dogodka udeležilo približno 350 tekačev, ki so s svojo udeležbo podprli delovanje naše organizacije. Z zbranimi sredstvi bo Europa Donna pripomogla k nakupu medicinske opreme, ki bo izboljšala pogoje zdravljenja onkološkim bolnikom v Celju, Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani. Pomembno je, da delujemo skupaj, le tako lahko uspešno nastopimo v boju proti raku dojk, ki danes prizadene vse več žensk! S Tekom in hojo za upanje pa želimo v Europi Donni opozoriti tudi na to, da je gibanje pomemben dejavnik preventive!«

Zbrane udeležence je pozdravil tudi častni pokrovitelj Teka in hoje za upanje Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, Mojca Gruntar Činč, direktorica Direktorata za javno zdravje in Janez Žgajnar, strokovni direktor Onkološkega inštituta. Teku in hoji za upanje je sledil tudi družaben program, ki ga je povezovala Mojca Blažej Cirej, ustvarili pa so ga Peter Vode, Regina in Tanja Žagar. V okviru dogodka je potekal tudi nagradni kviz, nagrade pokroviteljev dogodka pa je izžrebala Jolanda Čeplak Batagelj.

Pri organizaciji sedmega Teka in hoje za upanje so Europi Donni na pomoč priskočili številni podporniki in pokrovitelji: Mercator, Avon, Vzajemna, Studio Moderna, Brooks, Manner, Enervit, Pivovarna Union, Ljubljanske mlekarne, Žito, GlaxoSmithKline, Difar, Nova KBM, Medex, Droga Kolinska in Prologistic. Dogodek so podprli tudi Združenje SAZAS, Muzej novejše zgodovine Slovenije, TIMING Ljubljana, Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, Družba za varovanje G7 in Zavod Tivoli ter medijski pokrovitelji Delo Revije, Adriamedia, Radio Express, Pro Plus in Med.Over.Net.

Z akcijo posebne izdaje 100 mobitelov Samsung Preston z imenom »Pink Ribbon« sta tudi letos Tek in hojo za upanje ter rožnati oktober podprla Mobitel in Samsung.  Telefon »Pink Ribbon« je na voljo ekskluzivno pri Mobitelu, družbi Mobitel in Samsung pa bosta organizaciji Europa Donna za vsak prodan mobitel namenila 10 evrov oziroma skupaj 10.000 evrov.

Ob pričetku rožnatega oktobra je Europa Donna sklenila sodelovanje tudi z Novo KBM. V partnerstvu bodo od 25. septembra do 31. oktobra izvedli akcijo Za pisano življenje, v kateri lahko svojo dobrodelno noto izkažejo vsi Slovenci. Posamezniki lahko v njej sodelujejo med drugim tudi tako, da obiščejo dobrodelni kotiček banke, ki je bil postavljen tudi na Teku in hoji za upanje, postavljen pa bo tudi 2. oktobra v Mariboru na Teku in hoji za upanje ter 8. in 9. oktobra v Mercator centru v Novi Gorici.  Sodelovati je možno tudi na socialnem omrežju Facebook, kjer lahko uporabniki na strani Nove KBM ali Europe Donne z izbiro »všeč mi je« podprejo donacijo Nove KBM, svoj glas podpore lahko oddajo tudi na spletni strani banke, na poseben način pa bo banka v akcijo vključila še svoje komitente. Za vsak podpis podpore ali všečnost na Facebook-u bo banka Europi Donni darovala 50 centov.

Kot so poudarili v Novi KBM, vsako leto v okviru svoje tradicionalne akcije Oktober je dober sodelujejo z različnimi slovenskimi dobrodelnimi ustanovami in združenji ter tako pomagajo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Verjamejo, da je zgodnje odkrivanje raka zelo pomembno in da smo ljudje še vedno premalo osveščeni o tej bolezni, zato so se letos odločili za povezovanje vseh Slovencev v dobrem namenu zbiranja sredstev za Europo Donna. Osveščanju o zgodnjem odkrivanju raka in preventivi tudi sicer v banki namenjajo veliko pozornosti, tako bodo tudi letos za skupine sodelavcev in sodelavk organizirali predavanja in preventivne preglede.

Europa Donna se iskreno zahvaljuje vsem udeležencem dogodka, sponzorjem in podpornikom Teka in hoje za upanje 2010 ter nastopajočim in prostovoljcem za dobro izpeljano prireditev ter hkrati vabi na Tek in hojo za upanje, ki bo 2. oktobra potekala v Mariboru, pred ŠD Maribor!


Sledite nam